Sulanapitokaapeli 22M
Sulanapitokaapeli 22M Sulanapitokaapeli 22M

Sulanapitokaapeli 22M

Tuotetta rajoitettu erä.
80,60 €
161,20 €
Sisältää alv. 24.00 %
Saatavuus 2 kpl

Itsesäätyvä lämpökaapeli putkien energiatehokkaaseen suojaamiseen pakkasvaurioilta. Lämpökaapelia voi käyttää vesijohdoissa, salaojaputkissa ja lämpöpumppujen kondenssiputkissa. Ruotsin asuntohallitus (Boverket) on myöntänyt tyyppihyväksynnän kaapelin käytölle juomavesiputkissa, kaapelista ei irtoa aineita eikä se anna sivumakua. Lämpökaapeli asennetaan joko putken pinnalle tai sisälle. Valmiissa kohteissa, joissa putki on jo kaivettu maahan, lämpökaapeli voidaan asentaa vesiputken sisälle.

Helppo asennus: Asenna lämpökaapeli putken pinnalle tai sisälle, eristä putki ja liitä kaapeli vikavirtasuojakytkimellä varustettuun 230 V:n pistorasiaan. Putken pinnalle asennettava kaapeli kiinnitetään teipillä. Tämän jälkeen putki eristetään. Kun kaapeli asennetaan putken sisään, on käytettävä vesitiivistä läpivientiä (esim. 36-3466 tai 36-5520, myydään erikseen).

Lämpökaapeli säätää lämpötilan automaattisesti turvalliselle tasolle, joten ylikuumenemisriskiä ei ole. Lämpökaapeli on kuitenkin syytä kytkeä pois päältä, kun jäätymisriskiä ei ole. Näin minimoidaan käyttökustannukset ja estetään seisovan veden lämpötilan nousu. Putken sisään asennetun lämpökaapelin kanssa onkin suositeltavaa käyttää termostaattia (myydään erikseen) tai virtakytkintä.

Putken halkaisija, käytetty eristys ja ympäröivä lämpötila määrittelevät tehontarpeen. Jäätymiseltä suojaaminen vaatii suhteellisen vähän tehoa. Teho on noin 10 W per metri, kun lämpökaapeli asennetaan metalliputken päälle. Tämä on yleinen tehontarve vesiputkien suojaamiseen jäätymiseltä. Putken maantieteellisellä sijainnilla ja asennussyvyydellä ei ole merkitystä tehontarpeeseen. Jos lämpökaapeli asennetaan putken sisälle teho on hieman suurempi.

Lämpökaapelissa on 2 metrin liitäntäjohto, jossa on maadoitettu pistoke.                    

Arvostelut 0 arvostelua